Skip to content

SCHMIDT® merilnik pretoka SS 20.600

Primeri uporabe:

  • Merjenje porabe stisnjenega zraka
  • Zaščitna meritev pretoka plina
  • Nadzor obsega pretoka
  • Krmiljenje kompresorja
  • Spremljanje izpušnega zraka
  • Nadzor zgorevalnega zraka za blokovske termoelektrarne in gorivne celice
  • Merjenje masnega pretoka zraka v gorilnikih in motorjih z izgorevanjem

Količine pretoka plinov – pomemben parameter v industrijskih procesih

Ukrepi za varčevanje z energijo in zagotavljanje kakovosti v proizvodnem procesu so še posebej pomembni v industrijskih postopkih. Pri tem ima sposobnost merjenja volumskih pretokov in volumskih pretokov plinov pomembno vlogo. Zahteve, ki jih postavlja merilnik pretoka, ki se uporablja za to, so zahtevne: senzor mora biti sposoben zagotavljati natančne merilne rezultate za različne pline, pri visokih nadtlakih in v različnih temperaturnih območjih. To mora imeti možnost tudi v najtežjih okolijskih pogojih, kot so eksplozivna območja in na prostem. Nadaljnje merilo pri izbiri ustreznega senzorja je preprečevanje vzdrževanja in z njim povezanih visokih sekundarnih stroških. Enostavnost sestavljanja in zanesljivih merilnih vrednosti že več let: to je cilj.

“Pravi profesionalec” za industrijske procese in pnevmatsko tehnologijo

Termalni merilnik pretoka SCHMIDT® SS 20.600 je odlična rešitev za zahtevne industrijske namene. Uporablja se lahko za različne aplikacije, kot so spremljanje stisnjenega zraka, spremljanje plina na procesnih gorilnikih, beleženje porabe plinov in še veliko več. Senzor beleži hitrost pretoka in temperature medija do 120°C. Uporablja se lahko v majhnih ceveh od DN 25 navzgor in lahko vključuje dolžino merilnika do 1 metra za merjenje volumetričnega pretoka v velikih kanalih in kanalih. Če standardna različica ne zadostuje za nadtlak do 16 barov, lahko izberete različico do 40 barov.

Ta merilnik je zelo enostaven za namestitev: privijte merilnik s priloženim kompresorskim okovjem, poravnajte senzor v pretoku plina in centralno v cevi, priključite električno napeljavo!

Ta merilnik deluje brez gibljivih delov in uporablja merilno načelo, ki odpravlja kakršen koli premik ali znake staranja. To zmanjšuje potrebno vzdrževanje senzorja – odvisno od onesnaženja medija – na občasno potrebo, da se senzorska glava prepihuje (izpiha z zrakom) ali izpere v vodi.

Velike hitrosti plinov, posebni plini ali zaščita proti? SS 20.600 lahko naredi (skoraj) vse!

Posebni senzor glave komore beleži hitrosti pretoka od 0,2 m/s do 220m/s. Da bi dobili natančne rezultate meritev, ki pokrivajo to zelo široko območje hitrosti, je vsak merilnik individualno nastavljen v natančnem vetrovniku pod tlakom.

Za uporabo tega merilnika v različnih plinih je na voljo vrsta posameznih različic, na primer za čisti kisik, CO2, metan. Za uporabo v potencialno eksplozivnih atmosferah in okoljih je senzor po izbiri na voljo v eksplozijsko zaščiteni različici (ATEX).