Skip to content

SCHMIDT® merilnik pretoka SS 20.500

Primeri uporabe:

  • Merjenje pretoka je enostavno upravljati
  • Ta merilnik pretoka olajša izbiro
  • Prah in agresivni plini? Brez problema!
  • Natančnost v črno-beli barvi

Rešitev za merjenje pretoka – tudi za prašni zrak in pline. Zelo natančen in kompakten!

Za natančno in s ponovljivostjo merjenja pretokov zraka in plina so potrebni številni “pravilni” parametri. Pri številnih merilnikih pretoka je glede kakovosti rezultatov bistvena usmeritev glede na smer pretoka. Izbira merilnika je odvisna tudi od plina, ki ga je treba izmeriti. Prah in agresivni plini bodo vplivali tudi na kakovost rezultatov ter uvedli povečano vzdrževanje in prezgodnjo zamenjavo, z očitnimi dodatnimi stroški. Na območjih s potencialno nevarnostjo eksplozije, kot je na primer v ravnanju s prahom in naftnih / plinskih napravah, potem so potrebni senzorji z ustrezno odobritvijo, kar bo omejilo možnost dobavitelja senzorjev.

Merilnik toplotnega pretoka SCHMIDT® SS 20.500 ponuja idealno rešitev za energetsko učinkovitost in zapletene aplikacije, ki vključujejo postopke sušenja, izpušne izpuste, previjalne rokavice in pretočne omare, regulacijo pretoka in še veliko več. Poleg hitrosti senzor meri tudi temperaturo procesa, oba parametra pa sta na voljo kot neodvisna izhoda. Ta kombinirana merilna zmogljivost zmanjšuje število pipo tonov, olajša namestitev in ponuja tudi očitno stroškovno korist. Ekstremni koti pretoka 360-stopinjski aksialni in ± 45 stopinj od navpične poenostavljata pozicioniranje v pretoku plina. Širok merilni razpon od 0,06 do 50 m/s in sledljiva kalibracija z natančno kalibracijo zagotavljata natančnost in zanesljivost merjenja.

Patentirana glava uteži omogoča merjenje v aplikacijah, obremenjenih s prahom, ne da bi vplivala na izmerjeno vrednost. Po potrebi uporabnik enostavno izvede čiščenje. Kot možnost je na voljo senzor ATEX, ki je certificiran za uporabo v nevarnih območjih, s posebno zaščitno prevleko za odpornost na agresivne medije, na primer sledi v kislini.

Merilnik je na voljo tudi z visoko natančnostjo nastavitve. Ta možnost vključuje dobavo ISO kalibracijskega certifikata s zabeleženo natančnostjo in ponovljivostjo. To kalibracijo izvajamo v podjetju SCHMIDT Technology s sledljivostjo do nacionalnih standardov. Na voljo je tudi storitev ponovne kalibracije.